Etalageroute Markelo 2014

Etalageroute Markelo 2014

Etalageroute Markelo 2014

In samenwerking met de Markelose ondernemers gaat de Kunststichting Markelo (KSM) diverse etalages in het centrum opfleuren met schilderijen, foto’s en beelden van onze lokale (amateur)kunstenaars. Een uitstekende manier alvast in de voorjaarsstemming te komen. De etalageroute Markelo is van 17 februari tot 15 maart 2014 te bekijken.

etalageroute-2014-marian-waanders

Exposeren in de etalage bij Etos Markelo

Dit is uiteraard een buitenkans voor kunstenaars om laagdrempelig manier te laten zien waar je mee bezig bent. In deze editie heb ik de etalage van de Etos Markelo toegewezen gekregen. Na overleg met de winkelier kreeg ik de beschikking over 1 volledige etalage en de vrije hand om deze in te richten naar mijn inzicht. Dus was het aan mij de taak om er een mooie etalage van te maken…

VerzinHet_Fluid_Momentum_1
Marian-van-der-Kolk-portfolio-PixelPerfect-

HET INRICHTEN VAN DE ETALAGE

Op zaterdag 15 maart heb ik mijn etalage voor de EtalagEroute Markelo ingericht met het uitgekozen werk. Het betreft 5 foto’s uit de serie ‘Fluid Momentum’ en 4 digital art genaamd ‘Pixel Perfect’. Na een ochtend zwoegen, passen en meten hangt het allemaal naar wens. Maar ik moet zeggen, respect voor de etaleurs, het is echt een vak!

REACTIES

Wat ontzettend leuk is het om direct al goede feedback te krijgen! Mensen die toevallig in het dorp zijn of mensen die bewust de etalageroute in Markelo lopen. Zelfs ’s avonds is het zeker een aanrader, wanneer de etalageverlichting de beelden in alle deelnemende etalages prachtig verlichten…

Heb je de route al gelopen of ben je dit binnenkort van plan? Laat me weten wat je ervan vind. Ben je zelf (amateur) kunstenaar in de omgeving van Markelo en wil je meer weten over de Kunststichting Markelo of wil je volgend jaar deelnemen aan de Etalageroute Markelo? Neem dan eens een kijkje op de site www.kunststichtingmarkelo.nl of neem contact op met het secretariaat.