Infinitum afscheidsfotografie

Infinitum Afscheidsfotografie

Tegenwoordig maken we bijna overal foto’s van. De geboorte, eerste zwemles, diploma-uitreiking, huwelijk en nog veel meer mooie en bijzondere mijlpalen in het leven. U wilt dit voor later vastleggen en u koestert deze gelukkige momenten. Maar het leven bestaat niet enkel uit gelukkige, maar ook verdrietige gebeurtenissen…

Er is steeds meer vraag naar afscheidsfotografie bij een begrafenis of crematie. De reden om te kiezen voor een tastbare herinnering in de vorm van foto’s is voor iedereen anders. Het blijkt vaak een enorme waarde te hebben voor diegene die achterblijven. Een afscheid is een uniek moment en er is dus maar één kans om dit mooi in beeld te brengen. VerzinHet Fotografie is hiervoor de back-up fotograaf. Samen met Fotografie Marjan Noteboom hopen wij onder de naam Infinitum Afscheidsfotografie een waardevolle herinnering vast te leggen.

fotograaf-markelo-infinitum-afscheidsfotografie-verzinhet-fotografie-MVDK_20151109_5020
Een afscheid is een uniek moment en er is dus maar één kans om dit mooi in beeld te brengen.

Rouwfotografie, emotioneel maar eervol werk

fotograaf-markelo-infinitum-afscheidsfotografie-verzinhet-fotografie-MVDK_20151109_5054

Een uitvaart blijft een beladen gebeurtenis, maar het voelt goed om dit sfeervol vast te mogen leggen. Als fotograaf gaan we systematisch aan de slag, wat moet er gefotografeerd worden en welke momenten zijn cruciaal. Maar de emoties van de fotograaf staan zeker niet op uit, wij zijn ook gewoon mensen.

Persoonlijk denken wij echter dat dit juist een betere reportage oplevert. We voelen aan wanneer het moment er echt toe doet. En ja, soms voel je dat er behoefte is aan privacy, dan nemen we gepaste afstand.

Fotobewerking

Bij vrijwel iedere condoleance, crematie of begrafenis staat een foto van de overledene bij de kist. Maar niet altijd is een foto hiervoor direct geschikt en vraagt om enige fotobewerking. Vaak staat de overledene ‘precies zoals hij/zij was’ op de foto, maar zijn de omgevingsfactoren niet gepast.

Voorbeelden die we vaak tegenkomen zijn een omgeving die afleidt, er moet een uitvergroting gemaakt worden, personen of ongepaste elementen verwijderen, achtergrond door een egale achtergrond vervangen en retoucheren/restaureren van het portret.

Wat uw wensen rondom het afscheid van uw dierbare ook zijn, het wordt in overleg en met respect in beeld gebracht. Kijk voor meer informatie op Infinitum Afscheidsfotografie.

fotograaf-markelo-infinitum-afscheidsfotografie-verzinhet-fotografie-MVDK_20151109_5031