Fotoshoot tussen de koeien

Fotoshoot tussen de koeien

Het is zaterdagochtend, eerst eens rustig wakker worden en met een kopje koffie op de bank. In mijn agenda staat een fotoshoot tussen de koeien gepland bij onze Twentse Boerin. En dat betekent altijd een feestje! Wie zal ik vandaag tegenkomen bij de boerin? Een lieve familie, ‘vrij gezellige’ dames of heren, een vriendenclub of een gezellig personeelsuitje?
de-twentse-boerin-fotoshoot-verzinhet-markelo-MVDK20160716-1540

Oerhollandse beesten

En eigenlijk maakt dat helemaal niets uit. Want eenmaal tussen de koeien, begint de pret. Sommigen dames en heren staan voor het eerst oog in oog met deze Oer-Hollandse beesten. ”Wat zijn ze groot!” en” Wauw, wat gaaf!”, zijn veel gehoorde kreten. Vaak wordt er direct al een aai of een knuffel uitgedeeld. En ik sta daar natuurlijk met mijn camera bovenop, om dit vast te leggen.

Snel nog even de outfits rechttrekken en de haren in ’t fatsoen en we kunnen echt beginnen. Afhankelijk van het seizoen en het weer fotograferen we in de stal of in de weide. De koeien zijn inmiddels echte fotomodellen geworden. Nieuwsgierig en een tikkie ondeugend staan ze voor de lens.

verzinhet-fotografie-twentse-boerin-markelo-fotoshoot-tussen-de-koeien-MVDK-20170303-7944
verzinhet-fotografie-markelo-twentse-boerin-fotoshoot-op-de-boerderij-MVDK_20160710_1170

De koeien zijn wel wat gewend

We proberen van alles uit en alle attributen mogen gebruikt worden. De kruiwagen, fiets, trekker, bezem, hooivork of strobalen, het kan allemaal, niets is te dol. De koeien kijken er in ieder geval zeker niet vreemd meer van op. Eerst even een groepsfoto om een beetje in de flow te komen en dan kunnen we los.

SPONTANE FOTO’S MET WEINIG REGIE

De meeste foto’s ontstaan door spontane acties en maar een klein beetje regie. Het mooiste vind ik dat eigenlijk bijna alles kan en vrijwel iedereen sportief meedoet. Er wordt veel gelachen en gek gedaan. De koeien vinden het best, ze komen even buurten of eten onverschillig verder.

Het verwerken van de foto’s gebeurt met een brede glimlach op mijn gezicht. En misschien neem ik de volgende keer mijn laptop maar eens mee, om de foto’s samen met mijn vriendinnetjes in de stal de resultaten te bekijken…

Ook een shoot tussen de koeien reserveren?

Op het Overijsselse platteland in Twente woont de Twentse Boerin op de boerderij met haar koeien in Markelo.

Wandelend tussen de koeien in het weiland, zittend op een strobaal, even een stoere boer(in) op de trekker, lekker sjouwen met hooibalen in het land. Deze landelijke omgeving vormt een originele achtergrond voor onvergetelijke foto’s, ongeacht het seizoen.

Een fotoshoot op de boerderij is een originele activiteit voor bijvoorbeeld een toffe familiedag, vrijgezellenfeest, meidendag, bedrijfsuitje of… gewoon, omdat het nu eenmaal zo leuk is! Een afspraak maak je met de Twentse Boerin. Kijk hier voor meer informatie en prijzen, en reserveer!

Tot kieks op de boerderij…