Fotostudio de Jong

Fotostudio de Jong

Fotostudio de Jong

Het aanbod van TV programma’s is groter dan ooit. Maar waarom is er zo weinig aandacht voor bijvoorbeeld fotografie? Dit moet fotografie liefhebber Wilfried de Jong ook gedacht hebben. Daarom presenteert de Jong elke zaterdag primetime op Nederland 2 van 21.15 tot 22.00 uur zijn programma Fotostudio de Jong.

programma-fotostudio-de-jong

luchtig, verrassend, origineel, informatief en afwisselend

Inmiddels heb ik de eerste 4 afleveringen gezien en ik ben laaiend enthousiast! Nu ben ik niet onbevooroordeeld, maar mijn omgeving is het met me eens. Fotostudio de Jong is luchtig, verrassend, origineel, informatief en afwisselend. De verschillende items worden iedere aflevering met andere accenten ingevuld.

wilfrieddejong on Instagram
fotostudio-de-jong-vpro-afleveringen-terugkijken

Het bespreken van foto's heeft duidelijk een plaats in het programma

Het ‘documentaire/magazine programma’ komt vanuit De Jongs eigen kleine fotogalerie in Rotterdam. Hier ontvangt hij onder andere jonge fotografen aan het begin van hun carrière of interviewt hij fotografen aan de hand van de door de fotograaf gekozen foto. Daarnaast is er aandacht voor het beroep vakfotograaf en bespreekt de Jong nieuwsfoto’s en fotografen aan de hand van fotoboeken.

Balans tussen diepgang & laagdrempelige fotografie...

Naast dat inhoudelijk diepgang gezocht wordt, is er ook ruimte voor laagdrempelige fotografie zoals bijvoorbeeld de populaire telefoon app Instagram. De compilaties waarin binnen een minuut een thema neergezet wordt zijn hilarisch.

De ‘hotdogg legs’ zaten vol humor… En ik geloof dat mijn eigen gezicht in een ‘Duckface’ veranderde bij het kijken naar de gelijknamige compilatie. Bij ‘I see faces’ kwam een stukje zelfanalyse naar boven, (ik dacht echt dat ik de enige was die overal een gezichtjes zag) Bij de ‘Wallspit’ kreeg ik plaatsvervangende spierkrampen… Auw!

Juist de afwisseling maakt het programma ‘Fotostudio de Jong’ geschikt voor fotofanaten, -hobbyisten, Instagram users, professionele fotografen en kunstliefhebbers. De Jong presenteert de items met de nuchterheid die we gewend zijn uit zijn andere programma’s, zoals ‘Sportpaleis de Jong’, ’24 uur met…’ en het afgelopen seizoen van ‘Zomergasten’.

Dus heb je de komende zaterdagen nog niets gepland, kijk dan naar Fotostudio de Jong en laat je inspireren…