Loader
 

Werk aan de Muur

Creëer het perfecte interieur met kunst die past

Ben je toe aan iets moois aan je muur, maar weet je nog niet precies wat je zoekt? Wellicht hebben wij de perfecte foto al voor je gemaakt! Bekijk onze unieke collectie bij Werk aan de Muur en zoek de perfecte foto met een leuk prijsje uit. Met deze 4 tips heb jij binnenkort een uniek en passend kunstwerk aan de muur!

 

1 Kies jouw stijl

Houd je van klassiek of juist modern? Ontdek de stijl die past bij jou en je interieur. Sla je favorieten op in een verlanglijst, zodat je ze altijd bij de hand hebt. In onze collectie van betaalbare werken vind je altijd iets wat bij je past.

 

2. Ontdek of het werk past in je interieur met een app

Heb je een aantal kunstwerken op het oog? Bekijk of het werk past in je interieur met de Werk aan de Muur app. Met de Werk aan de Muur app kan je een kunstwerk digitaal ophangen en ontdek je of het werk past in je interieur. Bij ieder werk staat een werkcode. Deze werkcode gebruikte in de app. Nu kan je aan de slag! Ontdek meer over de Werk aan de Muur app.

3. Kies het materiaal

Nu je weet welk werk mooi past in je interieur, is het tijd om te kiezen uit de verschillende materialen. De werken uit mijn shop zijn prints van fine-art kwaliteit op bijvoorbeeld canvas, aluminium, staal, behang, (ingelijste) posters en nog veel meer. Door te kiezen voor canvas verliest de foto geen enkel detail. Een baklijst geeft het werk een stilistisch effect. Wil je het werk een moderne twist geven? Kies van voor dibond of het stoere staal. Door het zwevende effect en hoge kwaliteit krijg je een galerie effect in huis.

Houd je van luxe? Dan is acrylglas jouw materiaal. Door de glans krijgt het dieptewerking en heeft het werk een zeer luxe uitstraling. Wil je groots uitpakken? Met wand vullend behang is je interieur in één keer aangekleed. Problemen met de akoestiek in huis? Kies dan voor print op (akoestisch) doek. Ieder werk in mijn shop is te verkrijgen op alle materialen, waardoor je het werk kunt aanpassen zodat het perfect past bij jouw stijl en budget.

 

4. Zo kies je de juiste maat op Werk aan de Muur

De juiste maat wordt bepaald door de grootte van de ruimte, de lengte van je muur en het formaat van je meubels. Maak gebruik van handige basisregels die je helpen bij het bepalen van de juiste maat.

 

  • De 2/3 regel. Deze regel is makkelijk te onthouden: meubel : 3 x 2 = je ideale maat. Heeft je bank een lengte van 180 cm? Kies dan voor een kunstwerk van ongeveer 120 cm breed. Met deze regel zorg je er voor dat het werk niet te klein oogt en wegvalt in je interieur, of te groot lijkt en de ruimte kleiner maakt.
  • Kijk ook naar de vorm: Een liggend werk maakt je kamer langer, een staand werk maakt de ruimte hoger. Heb je een lange smalle gang? Dan is het ook een goed idee om meerdere kleinere werken op te hangen. Je gang lijkt dan ruimer.
  • Zorg voor lucht. Een kunstwerk oogt het mooiste als het vrij aan de muur hangt en er rondom ruimte is van ongeveer 30 cm.

 

Tip: Wil je zeker weten dat je de juiste maat kiest? Ga dan aan de slag met bijvoorbeeld oude kranten en plakband. Knip de krant in de maat waarin je het kunstwerk zou willen bestellen en plak dit tegen je muur. Zo zie je direct wat de impact is van de maat.

 

Ieder werk uit mijn shop is verkrijgbaar in alle maten. Zo weet je zeker dat je iets vindt wat perfect in de ruimte past. Ga je voor een statement met een werk op groot formaat? Of kies je voor de kracht van veelvoud met een leuke collage? Laat je inspireren maak een aantal visuals ter inspiratie. Ontdek al mijn werken hier.

Copyright

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Marian Waanders (VerzinHet Fotografie). Deze mogen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline. Onze algemene voorwaarden kun je hier downloaden.

Chat openen
Hulp nodig?
VerzinHet Fotografie
Hallo, waarmee kan ik je helpen?