Zomerstop verzinhet 2019

Zomerstop 2019

Zomerstop 2019

Proost! Op een fijne zomer. Ook wij gaan er eventjes tussenuit. Van 27 juli t/m 18 augustus houden wij onze zomerstop. Maar we laten jullie niet helemaal in de steek. Voor de zwoele zomeravonden hebben wij het recept van een van onze favoriete drankjes opgezocht om met jullie te delen. Geniet van de zomer en tot snel…

(PS we zijn wel aanwezig op de Open Kerkdagen op donderdag 1, 8 en 15 augustus en natuurlijk op Foodgoan op 3 augustus)

De Mojito

Voor 1 glas:

  • 2 theelepels (riet)suiker
  • Sap van een halve limoen
  • Blaadjes van 2 takjes verse munt (ik heb altijd een een plant in de tuin staan)
  • 90 ml bruiswater
  • 45 ml witte rum (ik gebruik het liefst Legendarios)
  • 4 ijsklontjes

Gebruik de limoen om de rand van het glas goed rondom vochtig te maken. Strooi wat suiker op een bordje of in een schaaltje (controleer van tevoren of het glas in zijn geheel in het schaaltje past) Vul de bodem met suiker en dip de vochtige glasrand in de suiker. Laat het glas even drogen voordat je de cocktail in het glas schenkt.

Doe het bruiswater, suiker, limoensap, muntblaadjes en de suiker in een mooi glas en kneus de muntblaadjes met een muddler of met de hand. Voeg de rum en de ijsblokjes toe en schud goed. Giet de Mojito over in het glas en voeg nog een plakje limoen toe als decoratie. Enjoy!