Loader
 

Fine Art Portret

Een fine art portret is bedoeld voor een mooie vergroting aan de muur. Deze stijl van fotografie staat in contrast met de documentaire-achtige fotojournalistiek.  Waar onderwerpen en gebeurtenissen worden vastgelegd om de werkelijkheid weer te geven. Een fine art portret geeft meer ruimte voor decor, verfraaiing en fantasie. Voor het fotograferen van een fine art portret hanteren we een andere werkwijze, het resultaat is geen serie foto’s, maar 1 portret waarbij een totaalproces gevangen wordt in een enkel beeld. Het proces is te vergelijken met het schilderen van een portret. Alleen is het medium geen verf, maar fotografie en digitale (en analoge) technieken…

Voorbereiding

Vooraf gaan we kijken wat je wensen zijn en kunnen we brainstormen over de mogelijkheden. Door middel van een moodboard bepalen we de sfeer en richting van het portret. Zitten we op dezelfde lijn? Dan gaan we over tot het inventariseren van de benodigdheden, bepalen van de locatie, kleding en toe te passen technieken. Vaak is al bekend waar het fine art portret komt te hangen, dus kunnen we samen het formaat bepalen van het eindwerk en een kostenindicatie geven.

Tijdens de shoot

We gaan samen naar de gekozen locatie of fotograferen in de studio. Alles wat nodig voor de juiste basislook hebben we vooraf samen besproken en wordt in overleg door jullie zelf of door mij geregeld. Denk hierbij aan de kleding, haar en make-up*. Zodra we het beoogde resultaat behaald hebben, kiezen we de juiste foto’s uit voor het verdere proces.

*Eventuele kosten (indien nodig) voor locatie, huur van kleding/props of inzet van MUA/stylist worden doorberekend.

Na de shoot

Na de shoot gaan we aan het werk om het beeld te verfijnen en te bewerken met digitale en/of analoge processen. Het eindresultaat laten we je graag in onze studio zien, voordat we overgaan op het afdrukken van het eindproduct. Eventueel kleine aanpassingen kunnen nu nog aangeven en (indien mogelijk) verwerkt worden.

 

We laten je graag zien welke mogelijkheden er zijn om het fine art portret af te laten drukken. Er is veel keus in materialen en afwerking, we geven je graag advies om een goede keuze te kunnen maken.

 

Een fine art portret wordt niet digitaal afgeleverd in hoge resolutie. Het is wel mogelijk een bestand in webformaat te ontvangen met watermerk om bijvoorbeeld te delen op social media.

Copyright

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Marian Waanders VerzinHet Fotografie). Deze mogen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline. Onze algemene voorwaarden kun je hier downloaden.

Chat openen
Hulp nodig?
VerzinHet Fotografie
Hallo, waarmee kan ik je helpen?