Loader
 

10 Heldere afspraken, omdat we van duidelijk houden…

Als je een fotoshoot boekt bij VerzinHet Fotografie ga je akkoord met onze 10 heldere afspraken.

1 – Copyright

Op de foto’s gemaakt door VerzinHet Fotografie (Marian Waanders) rust copyright. Herdrukken, printen en ontwikkelen voor persoonlijk gebruik van de foto’s in familiekring is toegestaan. De foto’s mogen niet bewerkt worden zoals bijsnijden van de beelden, het zelf converteren van kleur naar zwart wit of andere kleurbewerkingen.

 

De rechten worden niet afgekocht bij het boeken van een fotosessie tenzij specifiek afgesproken in de tot stand gekomen overeenkomst met een daarvoor afgesproken tarief. Voor overige publicaties (tijdschriften, commercieel gebruik of non-profit instellingen) dient eerst toestemming gevraagd te worden aan Marian Waanders van VerzinHet Fotografie. Voor commercieel gebruik zullen er extra kosten in rekening worden gebracht. Doorverkoop van foto’s is niet toegestaan tenzij anders overeengekomen.

 

2 – Publicatie op social media

Gebruik van de foto’s op social media zoals Twitter, Instagram, Facebook en andere social media en blogs mag. De foto’s worden zonder beeldmerk verstuurd. De ontvanger van de foto’s dient daarom altijd enige vorm van naamsvermelding te gebruiken bij publicatie van de foto’s en/of verwijzing naar website of social media pagina van VerzinHet Fotografie. Je bent altijd vrij om berichten van VerzinHet Fotografie te delen of om jezelf erin te taggen.

 

Het is niet toegestaan om de foto’s op het internet te plaatsen in een andere bewerking dan door VerzinHet Fotografie is aangeleverd. Dit houdt in: Bijsnijden van de beelden, het zelf converteren van kleur naar zwart wit of andere kleurbewerkingen (zoals filters).

 

3 – Levering

Alle foto’s worden bewerkt naar stijl en smaak van VerzinHet Fotografie. Binnen een afgesproken termijn (enkele dagen tot maximaal twee weken) ontvang je een link naar een beveiligde webpagina waar je een selectie van de gemaakte foto’s in lage resolutie en met een watermerk kunt bekijken. Je kunt hier de mooiste foto’s uitkiezen. Wil je meer foto’s hebben dan in het afgesproken pakket zitten? Dat kan tegen een meerprijs. Vervolgens ontvang je de gekozen foto’s binnen een week digitaal in hoge resolutie en zonder watermerk via WeTransfer (let op: download blijft één week beschikbaar).

 

Onbewerkte foto’s (RAW-bestanden) worden nooit geleverd en zijn niet te koop. Fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums kun je in hoge kwaliteit bestellen via VerzinHet Fotografie.

 

4 – Verzetten

Afspraak verzetten? Meld dit dan zo snel mogelijk schriftelijk of per mail, het liefst een dag voor de fotoshoot. Het is geen probleem om de fotoshoot te verzetten. Hetzelfde geldt als ik zelf ziek ben. Ik laat het je waar mogelijk een dag van tevoren weten en dan maken we een nieuwe afspraak of ik zorg voor een professionele vervanger als ik ziek ben.

 

5 – Annuleren

Tenzij anders afgesproken, is het normaal gesproken niet mogelijk de fotoshoot te annuleren. Een geldige annulering is bijvoorbeeld het geval bij ernstige ziekte of overlijden van een van de personen waarvoor de boeking werd gedaan. Bij een ongeldige annulering wordt er € 45,-  annuleringskosten in rekening gebracht.

Met foto’s leggen we die momenten in ons leven vast, waar we later nog met plezier aan terugdenken. In een gezin met jonge kinderen is het vaak druk. Neem de tijd om ook deze fase in jullie gezin vast te leggen, als een waardevolle herinnering voor later. Want voor je het weet zijn die kleine kindjes groot…

6 – Betaling en aanbetaling

Betalen kan contant of per pin op de dag van de fotoshoot. Wil je het bedrag liever overmaken, dan kan dat vooraf op de factuur vermeld rekeningnummer en o.v.v. factuurnummer. Zonder betaling ontvang je geen foto’s.

 

Voor alle fotoshoots geldt een aanbetaling van 50% die binnen 14 dagen na reserveren van de fotoshootdatum overgemaakt moet zijn. Pas na de aanbetaling is de gereserveerde datum definitief. Het restantbedrag betalen jullie vervolgens binnen 14 dagen na de fotoshoot. Als je fotoproducten via VerzinHet Fotografie bestelt, dan dien je deze eerst te betalen voordat ik de bestelling plaats.

 

7 – Privacy

VerzinHet Fotografie gaat vertrouwelijk om met persoonsgegevens. Conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heb ik bijgevoegde privacyverklaring opgesteld.

 

Met het delen van foto’s wil ik anderen informeren over mijn werk. Ik plaats de foto’s online met een watermerk. In bijgevoegd formulier kun je je wensen omtrent het delen van foto’s aangeven (social media, promotiedoeleinden, website). Je kunt dit thuis alvast printen en invullen. Heb je geen printer, dan zorg ik dat er aan het begin van de fotoshoot een formulier klaarligt. Je kunt altijd terugkomen op je beslissing.

 

8 – Aansprakelijkheid

VerzinHet Fotografie werkt veilig en hygiënisch en doet er alles aan om de fotoshoot naar wens te laten verlopen. Heb je speciale wensen? Laat dit zoveel mogelijk van tevoren weten. Als je tijdens de fotoshoot ergens mee zit, bespreek dit dan direct. Je kunt VerzinHet Fotografie achteraf niet aansprakelijk stellen voor het niet voldoen aan bepaalde verwachtingen.

 

Deelname aan een fotosessie is geheel op eigen risico. VerzinHet Fotografie kan in geen geval aansprakelijk worden gesteld bij lichamelijke dan wel materiële schade veroorzaakt tijdens de fotoshoot. Schade aan de (studio)materialen van de fotograaf door toedoen van de opdrachtgever kunnen bij de opdrachtgever verhaald worden.

 

9 – Garantie en nabestellen

Afdrukken maken van de foto’s kan in principe overal, maar VerzinHet Fotografie Fotografie kan hierbij van dienst zijn. Voor optimale kwaliteit maakt VerzinHet Fotografie Fotografie gebruik van professionele foto laboratoria. Op de kwaliteit van fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums die besteld worden bij andere aanbieders wordt geen garantie verleend. Het kan nl. voorkomen indien foto’s elders afgedrukt worden, de kleuren niet helemaal overeenkomen met het digitale bestand.

 

Opdrachtgever is zelf verantwoordelijk voor het correct opslaan en bewaren van de ontvangen foto’s. VerzinHet Fotografie bewaart de gemaakte foto’s in beginsel minimaal een half jaar. Het advies is om binnen een termijn van een half jaar foto’s, fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums na te bestellen. Hierna worden de gemaakte foto’s in het archief opgeslagen.

 

10 – Winacties en cadeaubonnen

VerzinHet Fotografie geeft soms minishoots (ter portfolio-uitbreiding) en cadeaubonnen weg via social media. Als winnaar kun je binnen veertien dagen contact opnemen om de minishoot in te plannen of de cadeaubon te claimen. Bij een minishoot krijg je standaard drie foto’s gratis als dank dat ik de foto’s in mijn portfolio mag gebruiken. Extra foto’s kun je kiezen tegen een meerprijs.

 

Het is niet mogelijk de geplande gewonnen minishoot te verzetten of uit te keren in geld. Gewonnen cadeaubonnen kun je binnen een half jaar gebruiken voor een fotoshoot naar keuze. Aangekochte cadeaubonnen zijn onbeperkt geldig. Cadeaubonnen zullen nooit in contanten uitgekeerd worden.

Aanvullend op deze 10 heldere afspraken willen jullie laten weten dat we werken volgens het laatst geldende Covid protocol opgesteld door DUPHO.

Copyright

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Marian Waanders (VerzinHet Fotografie). Deze mogen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline. Onze algemene voorwaarden kun je hier downloaden.

Chat openen
Hulp nodig?
VerzinHet Fotografie
Hallo, waarmee kan ik je helpen?