Loader
 

Rijbewijs online verlengen

Verloopt je rijbewijs binnenkort of wil je je rijbewijs uitbreiden met een categorie? En woont je in 1 van de gemeenten waar je online kunt verlengen? Kijk dan hoe je bij ons je rijbewijs online kunt verlengen of uitbreiden.

Voorwaarden rijbewijs online verlengen

– Je hebt een Nederlands rijbewijs

– Je vraagt een verlenging van het rijbewijs of een categorie-uitbreiding aa

– Je staat ingeschreven bij een gemeente waar online verlengen mogelijk is. Kijk hiervoor op deelnemende gemeenten. Gemeente Hof van Twente is één van de aangesloten gemeentes sinds 1 augustus 2022

– Je hebt een DigiD-app met extra zekerheid over jouw identiteit

– Je hebt een mobile telefoon met Android (versie 4.4 of hoger) en met NFC-chip of

– Je hebt een Apple telefoon (iPhone 7 of nieuwer) met minimaal iOS13

– En je hebt OF een rijbewijs uitgegeven na 14 november 2014 OF een Nederlands paspoort waar een chip inzit.

– Voldoe je niet aan alle voorwaarden, dan kunt je het rijbewijs niet online verlengen. Ga dan naar de gemeente waar je staat ingeschreven en maak een afspraak om je rijbewijs te verlengen.

Gezondheidsverklaring

Soms heb je een Gezondheidsverklaring nodig van het CBR. Bijvoorbeeld als je een vrachtwagenrijbewijs hebt of vanaf een bepaalde leeftijd. Kijk voor meer informatie op de website van het CBR.

Rijbewijs kwijt of gestolen

Rijbewijs kwijt of verloren? Dan is online verlengen helaas niet mogelijk. Je kunt de vermissing of diefstal bij het RDW melden. Ga daarna naar je gemeente om een nieuw rijbewijs aan te vragen.

Rijbewijs verlopen

Een verlopen rijbewijs? Gelukkig hoef je niet opnieuw examen te doen. Afhankelijk van de verlooptermijn kun je het rijbewijs online of via de gemeente verlengen.

  • Rijbewijs afgegeven na 1 oktober 2006? Je kunt uw rijbewijs online verlengen
  • Rijbewijs afgegeven voor 1 oktober 2006? Ga dan naar uw gemeente

Rijbewijs verlengen stappenplan

  1. Laat een pasfoto maken bij ons en neem je huidige rijbewijs (of rijbewijs-nummer) mee.
  2. Wij versturen je pasfoto en handtekening (voor op het nieuwe rijbewijs) beveiligd en digitaal naar het RDW. Binnen een paar minuten krijg je van het RDW een e-mail. Hierin staat of je aanvraag is goedgekeurd en of je het rijbewijs online kunt verlengen.
  3. Je gebruikt nu de DigiD-app met ID-check (kijk voor meer informatie bij Voorwaarden).
  4. Vraag je rijbewijs aan via de knop ‘Rijbewijs verlengen’.
  5. Betaal de kosten via IDEAL.
  6. Binnen 2 werkdagen na de aanvraag ontvang je een e-mail dat het nieuwe rijbewijs ligt voor je.
  7. Kijk op de website van de gemeente of je een afspraak moet maken voor het ophalen van je rijbewijs (in de Hof van Twente is dit niet nodig).
  8. Neem je huidige rijbewijs en de gemaakte pasfoto op print mee, het huidige rijbewijs moet je inleveren. Daarna krijg je het nieuwe rijbewijs.

Let op: Haal je rijbewijs op binnen 3 maanden. Daarna kan dit niet meer en moet je een nieuwe aanvraag doen…

Hoe kan ik bij jullie mijn rijbewijs online verlengen?

Heb je een Nederlands rijbewijs en moet je het verlengen? Dan hoef je niet per se naar de gemeente om dit te regelen. Sinds 18 maart 2020 is het namelijk mogelijk om je rijbewijs online te verlengen bij ons in de fotostudio aan de Grotestraat 2 Unit A in Markelo.

Wat zijn de vereisten om je rijbewijs online te verlengen?

Voordat je je rijbewijs online kunt verlengen bij de RDW, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Allereerst moet je natuurlijk in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs. Daarnaast mag je geen medische beperkingen hebben die van invloed zijn op je rijvaardigheid. Als dit wel het geval is, dan moet je alsnog naar de gemeente om je rijbewijs te verlengen.

Hoe verloopt het proces van het online verlengen van je rijbewijs bij de RDW?

Het proces van het online verlengen van je rijbewijs bij de RDW is vrij eenvoudig en bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1: Controleer of je aan de vereisten voldoet

Zoals hierboven al genoemd, moet je aan bepaalde vereisten voldoen om je rijbewijs online te kunnen verlengen bij de RDW. Controleer dus eerst of je aan deze vereisten voldoet voordat je begint met het verlengen van je rijbewijs. Je start met de aanvraag bij ons in de fotostudio. Wij maken een pasfoto en vragen je om een handtekening te zetten en versturen de aanvraag naar het RDW. Je betaald bij ons voor het maken van de pasfoto’s voor het online aanvragen van het rijbewijs.

Stap 2: Log in met je DigiD

Om je rijbewijs online te kunnen verlengen bij de RDW, heb je een DigiD nodig. Log dus in met je DigiD om te beginnen met het verlengen van je rijbewijs.

Stap 3: Betaal de kosten

Je kunt betalen voor het online verlengen van je rijbewijs bij de RDW met iDEAL, een creditcard of een buitenlandse betaalmethode. De kosten voor het verlengen van je rijbewijs zijn hetzelfde als bij een fysieke verlenging bij de gemeente.

Stap 4: Haal je rijbewijs op bij je gemeente

Als alles goed is gegaan, kun je je nieuwe rijbewijs ongeveer na 2 werkdagen na de online verlenging ophalen bij je gemeente. In Gemeente Hof van Twente kan dit bij de servicebalie zonder afspraak.

Hoe lang duurt het om je rijbewijs online te verlengen bij de RDW?

Het proces van het online verlengen van je rijbewijs bij de RDW duurt meestal enkele dagen. Het kan echter langer duren als je medisch gekeurd moet worden of als er andere verificatie vereist is.

Moet je een afspraak maken om je rijbewijs online te verlengen bij de RDW?

Je hoeft geen afspraak te maken om je rijbewijs online te verlengen bij de RDW. Na het maken van de pasfoto’s bij ons en het zetten van de handtekening kan het hele proces verder online worden afgehandeld. Controleer onze actuele openingstijden

Hoelang heb ik de tijd om de online aanvraag thuis af te ronden?

De pasfoto blijft een half jaar bij het RDW bewaard. Na 6 maanden worden de foto en handtekening automatische verwijderd uit het systeem. De aanvraag is afgerond zodra de betaling met Ideal is gedaan. De datum van betaling is ook de datum die vermeld wordt op het rijbewijs.

Is online verlengen mogelijk voor mij?

rijbewijs-online-verlengen-rijbewijs-rdw-verzinhet-fotografie

Rijbewijs online verlengen

Copyright

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Marian Waanders VerzinHet Fotografie. Deze mogen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline. Onze algemene voorwaarden kun je hier downloaden.

Chat openen
Hulp nodig?
VerzinHet Fotografie
Hallo, waarmee kan ik je helpen?