Loader
 

Pasfoto’s

Ben je woonachtig in Hof van Twente en omstreken? En wil je officiële pasfoto’s laten maken voor bijvoorbeeld je paspoort, rijbewijs of visum? In onze Fotostudio is het mogelijk snel en eenvoudig pasfoto’s te laten maken. Met de nieuwste apparatuur en software zijn we in staat om pasfoto’s te maken voor officiële documenten voor diverse landen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart, rijbewijs, visa en andere identiteitsdocumenten.

Pasfoto’s maken voor ID, paspoort, rijbewijs of visum

De overheid stelt strenge eisen aan pasfoto’s. Bij de aanvraag van je paspoort of identiteitskaart wordt de pasfoto beoordeeld op basis van verschillende criteria. Wij maken pasfoto’s conform deze wettelijke richtlijnen en met onze goedkeuringsgarantie kun je erop vertrouwen dat de pasfoto’s altijd zal worden goedgekeurd. De positie en kleuren van de pasfoto worden altijd goed gecontroleerd en aangepast voordat ze worden afgedrukt. Hierbij is niets geheim en kun je gewoon gezellig met ons meekijken terwijl we aan het werk zijn. Binnen enkele minuten wordt de foto gemaakt en vervolgens geprint terwijl je wacht. Snel, eenvoudig en voordelig. Mocht de pasfoto onverhoopt toch niet worden geaccepteerd door een officiële instantie, dan maken wij deze gratis voor je over.

Fotograferen voor online verlenging van rijbewijs (RDW)

Wij zijn RDW-erkende fotografen. Dat betekent dat je bij ons je rijbewijs online kunt verlengen bij de aangesloten gemeentes. Na het maken van een digitale pasfoto, vragen we je rijbewijsnummer en emailadres. Op de handtekeningenpad zet je je handtekening. Hierna versturen wij de aanvraag online voor je naar het RDW. Na maximaal 10 minuten ontvang je van het RDW een bevestigingsmail. Hierin staat of de foto is goedgekeurd en wanneer je je rijbewijs kunt ophalen op het gemeentehuis van je gemeente.

Kwalificatiekaart van Rijksdienst Wegverkeer (RDW)

Per 1 augustus 2021 kunnen beroepschauffeurs die in Nederland werken maar niet wonen een nieuw bewijs van vakbekwaamheid bij ons aanvragen. Wij als RDW-erkende fotograaf maken een digitale pasfoto van u waarna u uw handtekening plaatst op de handtekeningen pad. Dit in combinatie met uw email-adres en telefoonnummer versturen we veilig en snel naar het RDW. Zij nemen contact met u op om de vervolgstappen met je door te nemen.

Baby’s en jonge kinderen

Natuurlijk kun je voor een pasfoto van jonge kinderen of zelfs baby’s bij ons terecht. De pasfoto-regels hiervoor zijn gelukkig wat soepeler. Bij het aanvragen van een officieel document voor een baby, peuter of kleuter jonger dan zes jaar gelden voor de pasfoto een aantal uitzonderingen wat betreft houding en gezichtsuitdrukking.

Toegankelijkheid studio en overige opties

Onze studio is erg toegankelijk, maar indien je slecht ter been bent en bijvoorbeeld in een zorgcentrum woont in de gemeente Hof van Twente, dan komen wij graag aan huis voor het maken van een officiële pasfoto. Ook maken wij officiële pasfoto’s in onder andere gemeente Lochem, Rijssen-Holten, Wierden en Berkelland. Voor meer informatie over pasfoto’s aan huis kun je contact met ons opnemen. Wij zullen  in overleg een afspraak inplannen om een pasfoto te komen maken.

Kledingadvies

 • Heb je een lichte huid doe dan liever geen lichte kleding aan, dat maakt je gezicht onnodig flets. Pak iets liever een pasteltint of iets donkers uit de kast, zodat je hals ergens eindigt.
 • Een wit shirt onder een donker jasje en pastelkleuren kunnen prima.
 • Vermijd schreeuwende kleuren met contrastrijke patronen. Zwart- wit geblokt of bloemenprint zijn hier de duidelijkste voorbeelden van.
 • Vermijd teksten op de kleding.
 • Neem eventueel extra jasje of sjaaltje mee, mocht je twijfelen over je kledingkeuze.

 

*Wij zijn op de hoogte van de huidig geldende regels, dus bij twijfel of vragen neem vooraf even contact met ons op.

Verdere tips

 • Stap voorbereid bij onze studio naar binnen. Nog beter, maak een afspraak. Dan ben je verzekerd dat je direct aan de beurt bent.
 • Regent het? Gebruik een paraplu om de studio droog te bereiken, van een muts of capuchon gaat je haar plat zitten.
 • Heb je lang haar? Doe het niet in een strakke knot of staart. Dan lijkt het alsof je geen haar hebt. Schud je haar los en laat het een beetje over je schouder vallen en zorg ervoor dat je oren zichtbaar zijn. Eventuele oorbellen mag, maar houdt het bescheiden.
 • Heb je een pony? Jammer, want je wenkbrauwen moeten zichtbaar zijn. Föhn je pony een beetje boller. Een andere oplossing is het maken van een zijscheiding.
 • Een beetje make-up is een goed idee. Soms brengen wij een beetje matterend poeder aan (ook bij heren) om glimplekjes op de foto te voorkomen.
 • Kijk vooraf even in de spiegel of alles goed zit. Denk bijvoorbeeld aan haar, make-up en kleding (bv kraagje van je blouse).
 • Alleen als je een bril altijd draagt, mag deze op de pasfoto ook gedragen worden. Dit is in de praktijk alléén de correctiebril. De leesbril, veiligheidsbril, 3D-bril, duikbril, lasbril, skibril en zonnebril dus niet.
 • Probeer te ontspannen denk aan iets leuks. Wij geven tijdens het fotograferen aanwijzingen om tot het beste resultaat te komen binnen de officiële richtlijnen voor pasfoto’s.
 • Zelf kun je het resultaat bekijken, voordat we de foto’s afdrukken.
 • De pasfoto’s zijn direct klaar en met de hoogste kwaliteit.
Copyright

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Marian Waanders (VerzinHet Fotografie). Deze mogen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline. Onze algemene voorwaarden kun je hier downloaden.

Chat openen
Hulp nodig?
VerzinHet Fotografie
Hallo, waarmee kan ik je helpen?