Loader
 

Familiefotografie

Familiefotografie voor gezinnen en grote families. Met foto’s leggen we die momenten in ons leven vast, waar we later nog met plezier aan terugdenken. In een gezin met jonge kinderen is het vaak druk. Neem de tijd om ook deze fase in jullie gezin vast te leggen. Als een waardevolle herinnering voor later. Want voor je het weet zijn die kleine kindjes groot…

Met een druk gezin, is het een hele uitdaging alles in goede banen te leiden. Maar ook families met uitwonende kinderen of kleinkinderen slipt de tijd soms door je vingers. Reden temeer om dan het nu goed aan te pakken en toch die familiefoto te maken.

Voorbereiding

Naast het bepalen van de datum, is het kiezen van de locatie belangrijk. Voor een studiosessie wordt de datum in de studio gereserveerd. We kunnen ook eventueel op locatie afspreken, mits deze op de gewenste datum beschikbaar is en de weersverwachtingen er goed uitzien. Over de weersvoorspellingen hebben we in de dagen vooraf nog even contact, mochten de voorspellingen twijfelachtig of ongunstig zijn. Het is dan goed om ook alvast na te denken over een alternatief of uitwijken naar de studio. Voor kleine kinderen is het belangrijk om in aanloop naar de fotosessie de sfeer luchtig te houden. Dit komt het resultaat ten goede.

Kledingadvies

  • Blijf dichtbij jezelf, kies kleding die je anders ook graag draagt
  • Vermijd wit, dit maakt bleek in het gezicht. Een wit shirt onder een donker jasje en pastelkleuren kunnen prima.
  • Vermijd schreeuwende kleuren met contrastrijke patronen. Zwart- wit geblokt of bloemenprint zijn hier de duidelijkste voorbeelden van.
  • Vermijd teksten op de kleding.
  • Neem voor de zekerheid een setje extra kleding mee naar de locatie of studio. Waarschijnlijk hebben we het niet nodig, maar het is fijn om bijvoorbeeld een vieze broek vooraf aan de shoot nog even te kunnen vervangen.
  • Stem de kleding qua kleuren op elkaar af.

Tijdens de shoot

Wij fotograferen (buiten)locatie of in de studio (tot max 6 personen). Op verzoek gaan we buiten fotograferen, tenzij het slecht weer is. Dan volgt overleg of we de shoot naar de studio of een binnenlocatie verplaatsen. Willen jullie toch liever buiten? Dan gaan we een nieuwe datum plannen. We fotograferen zowel het hele gezin in diverse samenstellingen als iedereen apart. Het is handig om vooraf een lijstje met samenstellingen van de groepjes te maken. Met gekke vragen aan de kinderen laten we ze kleine opdrachtjes doen. Dit helpt ontspannen en ongedwongen foto’s te kunnen maken. De shoot duurt ongeveer 45 minuten. Bovendien is het mogelijk om kleine kledingwissels (zoals jasje uit- of aantrekken) te doen. Neem zelf kleding en accessoires (of knuffels) mee naar de shoot om de foto’s persoonlijker te maken.

Na de shoot

Je ontvangt de foto’s in hoge resolutie via WeTransfer. Alle foto’s zijn bewerkt in kleur en/of zwart-wit. Ze zijn geschikt om naar wens af te drukken op groot formaat. Je ontvangt de foto’s van de familiefotografie ca. 2 weken na de shoot, mits de factuur voldaan is. Afhankelijk van het gekozen pakket ontvang je een leporello of een album met door ons geselecteerde foto’s. Deze zijn overigens los bij te bestellen, want het zijn prachtige cadeautjes om weg te geven. De foto’s worden als extra service op deze site geplaatst onder klant-login, uiteraard beveiligd met een wachtwoord. Want zo kun je de foto’s ook makkelijk delen met familie en vrienden. Speciale wensen? Vraag ons naar de mogelijkheden, er is natuurlijk veel meer mogelijk.

Welk pakket past bij jou?

Voor familiefotografie hanteren we 3 pakketten. Voor voorbeelden kun je een kijkje nemen in ons portfolio. Hieronder vind je een overzicht van de pakketen en de verschillen qua opties en prijzen. Voor fotoshoots buiten de Hof van Twente kunnen er extra reiskosten in rekening worden gebracht. Dit wordt altijd vooraf duidelijk besproken.

Copyright

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Marian Waanders (VerzinHet Fotografie). Deze mogen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline. Onze algemene voorwaarden kun je hier downloaden.

Chat openen
Hulp nodig?
VerzinHet Fotografie
Hallo, waarmee kan ik je helpen?