Loader
 
beste-fotospots-markelo-weldam-verzinhet-fotografie-1

De beste fotospots in Markelo

Markelo is een prachtig dorp in Twente waar je veel mooie plekjes kunt vinden om te fotograferen. Of je nu een ervaren fotograaf bent of gewoon op zoek bent naar de beste fotospots in Markelo om foto’s te maken. Markelo biedt veel opties, vooral op gebied van natuurfotografie. Hier een lijstje van mijn favoriete plekjes. Lees ook eens het blog Tips vakantiefoto’s.

De Herikerberg

De Herikerberg is een van de hoogste heuvels in Twente en biedt een geweldig uitzicht over het omliggende landschap. Het is vooral mooi om te fotograferen tijdens zonsopgang of zonsondergang, wanneer de lucht een mooie kleur krijgt. Op de Herikerberg kun je genieten van de rust en stilte van de natuur, terwijl je omringd wordt door groene velden en prachtige bomen. Of ga eens op zoek naar de Belvedere… Het gebied is het hele jaar door toegankelijk.

De Kattenberg

De Kattenberg is een klein bosgebied met veel mooie paden en wandelpaden. Het is een populaire plek voor fotografen vanwege de vele verschillende soorten bomen en het dierenleven. Er zijn veel vogels, eekhoorns en konijnen te vinden. Dus als je een dierenliefhebber bent, dan is dit de perfecte plek om te fotograferen. Het gebied is het hele jaar door toegankelijk.

De Borkeld

Een schitterend natuurgebied gelegen in de buurt van Markelo is De Borkeld. Hier vind je uitgestrekte heidevelden, bossen en mooie uitzichtpunten. Uiteraard is dit ook de thuisbasis van schapen bij de schaapskooi en koeien die vrij door het gebied kunnen bewegen over fiets- en wandelpaden. Vooral in de herfst, wanneer de bladeren van kleur veranderen, is het hier prachtig. Je kunt hier tal van foto’s maken van de natuur, de uitzichten en de dieren die hier leven, zoals reeën, vossen en diverse vogels.

De Hulpe

De Hulpe is een natuurgebied met veel mooie wandelpaden en uitkijkpunten. Het gebied staat bekend om zijn vele wilde bloemen, die vooral in de lente tot bloei komen. Hier vind je ook de Mariakapel, vergezeld van een paar prachtige bomen. Het is ook een populaire plek voor vogelaars, omdat er veel verschillende soorten vogels zijn die hier wonen en daarmee behoort het zeker tot de mooiste fotospots. Het gebied is het hele jaar door toegankelijk.

Weldam

Kasteel Weldam is een prachtig kasteel dat dateert uit de 17e eeuw. Het landgoed omvat bossen, akkers, weilanden, beken, karakteristieke lanen, monumentale huizen en boerderijen. Gebouwen van het landgoed zijn te herkennen aan de luiken, die in de kleuren zwart en geel zijn geschilderd. De tuinen zijn opengesteld voor het publiek en vormen beste fotospots in Markelo (maar het kasteel is niet te bezichtigen). Als fotograaf kun je hier prachtige foto’s maken van de natuur en de historische gebouwen en behoort daarmee tot een van de beste fotospots in Markelo. Het is een superplek om te fotograferen vanwege de prachtige architectuur en de mooie omgeving. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd, zoals de Englisch Fair of neem een kijkje bij de Anglican Church Twente aan de overzijde van de weg.

Het Reggedal

De Regge is een rivier die start in Goor en door Maarkels grondgebied stroomt. Het Markelose deel loopt over in het Enters Reggedal. En omdat ik vroeger in Enter aan de Regge woonde, voelt dit voor mij altijd nog als een stukje thuis en daarom past het toch in dit lijstje ‘de beste fotospots in Markelo’. De rivier heeft mooie meanders en is omgeven door mooie natuur. Het is een superplek om te fotograferen vanwege de vele verschillende landschappen die je kunt vinden langs de oevers van de rivier. Er zijn mooie velden, bossen en weiden waar je kunt genieten van de rust en stilte van de natuur. Vooral in de vroege ochtend of tijdens zonsondergang kun je hier schitterende foto’s maken.

Het Twentse coulisselandschap

Het Twentse coulisselandschap met heuvels rond Markelo is een kenmerkend landschap in onze regio. De afwisselende weilanden, bosjes, houtwallen en boerderijen geven telkens andere doorkijkjes. Ik ben altijd op zoek naar doorkijkjes om te fotograferen vanwege de mooie combinatie van natuur en menselijke activiteit. Je kunt hier goed landschapsfoto’s maken, maar ook foto’s van boerderijdieren zoals koeien, schapen en paarden. Die afwisseling maakt het tot een van de beste fotospots in Markelo. Het landschap verandert met de seizoenen. In het voorjaar kun je genieten van bloeiende bomen en bloemen, terwijl je in de herfst kunt genieten van de prachtige herfstkleuren.

Noordachteresch

Noordachteresch is een prachtig gebied voor natuurfotografie en behoort zeker tot de beste fotospots in Markelo. De esch is een bijzonder landschapstype dat vooral voorkomt in Oost-Nederland. Het is een vruchtbare akkergrond die omringd wordt door houtwallen en doorkruisd wordt met fiets en wandelpaden. De akkerranden bieden veel kansen voor natuurfotografie. Hier groeien diverse bloemen en planten die insecten aantrekken, waaronder vlinders en bijen. De zandpaden en het wijdse uitzicht op de Noordachteresch bieden daarnaast mooiste fotospots door de het perspectief. Vooral in de vroege ochtend of late middag, wanneer het licht mooi is, zijn deze paden erg fotogeniek. Tot slot is er nog de solitaire zomereik die als een markant element in het landschap fungeert. Tijdens de herfst, wanneer de bladeren verkleuren, bieden deze boom mooie fotomomenten. Kortom, De Noordachteresch ten noorden van het dorp is een prachtig gebied voor natuurfotografie met diverse landschapstypen en mooie elementen om vast te leggen en hoort zeker in het lijstje van beste fotospots in Markelo.Chat openen
Hulp nodig?
VerzinHet Fotografie
Hallo, waarmee kan ik je helpen?